Davetlilerin çoğunluğunu Afrikalılar ve Fransız denizaşırı bölgelerinden gelen Frankofonlar oluşturuyordu. Fransız Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edilenler arasında ise birer temsilci olarak Moldovalı, Lübnanlı, Çinli, Sri Lankalı, Hintli, Türk, Cezayirli, Faslı ve Tunuslu katılımcılar bulunuyordu.
Davetlilerin büyük bir kısmı, Paris bölgesindeki sağ görüşlü birkaç belediyenin ilişki kurduğu diaspora temsilcileriydi. Az sayıda dernek başkanı ise Fransız Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla davet edilmişti. Ayrıca, bazı sanatçılar ve başarılı iş insanları da etkinliğe katılanlar arasındaydı.
Toplantıda, Fransa’daki göçmen işçilerin veya onların çocuklarının sanatta ve iş dünyasında başarılı olan temsilcilerinin Fransız toplumuna tanıtılmasının önemine vurgu yapıldı.
Kokteyl sırasında, bu hareketin basindaki Milletvekili Bruno Fuchs ile görüştüm ve kendisine şunları belirttim:
• Fransa’da 800.000 Türk kökenli kişinin yaşadığını ve bunlardan yaklaşık 400.000’inin Fransız vatandaşı olduğunu,
• Fransız devletinin Türk toplumuna yeterince kucak açmadığını ve bunun, Türklerin içine kapanık bir diaspora haline gelmelerinin sebeplerinden biri olduğunu düşündüğümü,
• Fransa’daki resmi ve sosyal kurumların, Türk kökenli Fransız vatandaşlarına daha fazla açılması gerektiğini ifade ettim.
Kendisi, MoDem partisinden Mulhouse bölgesi milletvekili olduğunu, bölgede çok sayıda Türk yaşadığını ve seçimlerde Türklerden büyük destek aldığını bildiğini söyledi.
Mulhouse bölgesinde yaşayan ve MoDem partisine yakınlık duyan dernek başkanlarının, Bruno Fuchs’a Türk diasporasını daha iyi tanıtması gerektiğini düşünüyorum.
Vous ne pouvez pas poster de nouveaux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum Vous ne pouvez pas éditer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas supprimer vos messages dans ce forum Vous ne pouvez pas voter dans les sondages de ce forum